Regelmatig stretchten

De eerste tip is misschien wel een van de belangrijkste tips en we kunnen het niet genoeg benadrukken. Stretch regelmatig zelfs wanneer u niet van van plan bent van die dag te gaan lopen. Probeer alle spieren te stretchen. Hierdoor word je leniger en kunnen de spieren zich beter ontspannen. Let wel op! Probeer in het begin niet te ver te stretchten en stretcht nooit als je spierpijn hebt!

Let op je ademhaling

Een lichaam zonder zuurstof is als een motor zonder brandstof. Adem door je mond en neus. Probeer buik ademhaling d.w.z. maak je onderbuik dik bij het inademen. Hierdoor komt er meer zuurstof in de onderkant van de longen. Door het gebruik van buikademhaling verhoog je ook het longvolume en adem je veel efficienter.

Let op je looptechniek

Maak je zo groot mogelijk bij het lopen terwijl je toch zo ontspannen mogelijk probeert te lopen. Zorg voor een middenvoetlanding. Loop dus niet op te tippen of hakken. Let ook op het zwaaien van je armen.

Let op je gewicht

Overgewicht is een enorm nadeel bij het lopen. Bovendien zorgt overgewicht voor extra belasting van de gewrichten. Een paar kilo verliezen geeft je vleugels.

Kijk naar voor

Men heeft bij het lopen snel te neiging van naar beneden te kijken. Niet goed! Kijk naar voren. Dit zorgt onmiddellijk ook voor een betere looptechniek. Laat de lopers achter je gewoon hun gang gaan en concentreer je op je eigen prestaties!

Train je core

De “core” van je lichaam is het centrum van alles. Dit zijn de buikspieren, de bilspieren, de bekkenbodemspieren en de rugspieren. Een “sixpack” zorgt voor extra stabiliteit bij het lopen. De term “sixpack” is misschien wat overdreven maar je begrijpt vast wel wat we bedoelen!

Let op je voeding

Vergeet junkfood! Eet gezond. Gezond eten zorgt bovendien ook voor een betere darmtransit hierdoor vermijd je een opgeblazen gevoel in de onderbuik.

Loop niet altijd hetzelfde tempo

Probeer eens intervaltraining. Wissel periodes van snel lopen af met periodes van recuperatie. Hierdoor verbrand je meer energie en als wedstrijdloper verdraag je beter de tempoveranderingen.

Loop licht

Toch nog op zoek naar tips om sneller te lopen? Probeer dan eens lichte loopschoenen. Echte loopschoenen maken het verschil!

Train ook de andere spieren

Bij het lopen gebuik je vooral de loopspieren. Verwaarloos echter niet de andere spieren van het lichaam. Powertraining dus. Ga dus eens naar de fitness en ga eens niet op de loopband staan maar gebruik de andere toestellen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *