Een loopband is ideaal om te trainen, vooral wanneer het weer bar slecht is. Het loopvlak van een loopband biedt veel grip en veert lichtjes mee, waardoor de ideale hardloopschoenen voor op de loopband net iets anders zijn. Diepe groeven zijn daarbij totaal overbodig. In plaats daarvan is een stevige rubberen zool met uitstekende grip ideaal. Bovendien is het aan te raden om een schoen te kiezen die goed ademt. Uiteraard moet een hardloopschoen voor op de loopband in de eerste plaats comfortabel zijn.

Loopband
Loopband

Onze top 3 hardloopschoenen voor op de loopband:

1. Nike Air Zoom Pegasus 38:

Op de eerste plaats, een gekende hardloopschoen. De Nike Air Zoom Pegasus 38 met zijn uitstekende demping en responsieve Zoom Air-eenheden in de voorvoet en hiel. De schoen heeft een ademende bovenkant. De buitenzool heeft de perfecte grip voor de loopband.

2. Adidas Ultraboost 21:

Op de tweede plaats, de Adidas Ultraboost 21. De Boost-demping van Adidas zorgt voor veel energieteruggave. Het flexibele ademende bovenkant past zich goed aan de voet. De Stretchweb loopzool zorgt bovendien voor de ideale grip

3. Brooks Ghost 14:

Op de derde plaats, de Brooks Ghost 14 omwille van zijn uitstekende demping en comfort. De BioMoGo DNA-demping past zich aan aan je pas en biedt een zachte landing. Opnieuw is het bovenwerk ademend en deze schoen heeft een goede balans tussen demping en responsiviteit.

Let op, dit is onze top 3. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en nog belangrijker zijn eigen loopstijl. Het belangrijkste is nog steeds dat de hardloopschoenen comfortabel zijn…

Lees ook:

Is lopen op een loopband gezond?

Een loopband kopen? Waar moet je opletten?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *