Lopen op een loopband is in principe net zo gezond als buiten lopen. Veel hangt af van de manier waarop je de loopband gebruikt. Lopen op een loopband heeft zelfs een paar belangrijke voordelen ten opzichte van buiten lopen. De belangrijkste voordelen zijn.

  • de schokken op de gewrichten worden beter opgevangen
  • je kan beter je tempo houden
  • geen last van de weersomstandigheden
  • veiliger, geen gevaar in het verkeer
loopband
Is lopen op een loopband gezond?

Om de loopband op een gezonde manier te gebruiken zorg je best wel voor voldoende ventilatie. Zet eventueel een raam open of als het echt koud is een ventilator. Je kan de ventilator ook naar je toe laten blazen zodat je dezelfde luchtstroom voelt wanneer je buiten loopt. Loop in elke geval niet in een klein kamertje met alle deuren en ramen dicht!

Wijzig ook af en toe de helling van het loopvlak een beetje. Dit is om te vermijden dat je de gewrichten altijd op dezelfde plaats belast. Overdrijf natuurlijk niet. Uit onderzoek is gebleken dat je bij het lopen op een loopband minder kans hebt op stressfracturen aan het scheenbeen.

Een belangrijk voordeel van de loopband is ook dat het veel gemakkelijker is van de hartslag in de gaten te houden. Voor lopen op hartslag lees

https://www.ikloopgraag.be/lopen-met-de-hartslagmeter/

Bij het lopen op een loopband is het ook veel gemakkelijker om tijdens het lopen voldoende te drinken omdat je alles binnen handbereik hebt. En je moet deze drank dan ook niet meezeulen tijdens het lopen!

Om af te vallen loop je best lang aan een rustig tempo. Op een loopband is dit zo veel eenvoudiger! Het is veel gemakkelijker om je tempo te houden en een beetje muziek op de achtergrond zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt. Slecht weer of niet als je loopt op een loopband zijn er geen redenen om een loopsessie over te slaan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *