Weet jij wat trailrunning inhoudt? Het heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Trailrunning vindt zijn oorsprong in het Engelse woord “trail”, wat pad of route betekent. Kort gezegd, het is hardlopen op paden en onverharde wegen door bossen, bergen en langs beekjes. De reden waarom trailrunning zo populair is, is dat het uiterst ontspannend kan zijn. Het stelt je in staat te genieten van de omgeving en biedt tegelijkertijd mentale ontspanning. Een ontsnapping uit de drukte en stress, en puur genieten dus…

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te vertrekken. Toch is het raadzaam om eerst onze tips door te nemen!

Illustratie trailrunning parcour
Trailrunning in de vrije natuur

Tips voor trailrunners

De schoenen!

Vergeet niet dat je op paden loopt met mogelijk wat stenen en misschien zelfs onverwachte plassen. Zorg dus voor schoenen met een stevige zool en vermijd schoenen die als een spons water opzuigen. Het is niet de bedoeling dat je bij de eerste plas met natte voeten moet verder lopen. Er bestaan zelfs speciale trailrunningschoenen. Misschien de moeite waard als je van plan bent regelmatig te gaan lopen.

Het parcours

Een beetje voorbereiding kan zeker geen kwaad, vooral als je op onbekend terrein gaat lopen. Neem een kaart en een GPS mee, tenzij je het parcours al kent.

Drank en voeding

Een ervaren hardloper weet dat je dit altijd bij je moet hebben. Bij trailrunning is dit niet anders. Door regelmatig te drinken blijf je gehydrateerd en vermijd je bekende symptomen zoals slappe benen, concentratieverlies, duizeligheid, krampen en zelfs mogelijk een verhoogde hartslag.

Trailrunning is genieten en respect voor de natuur

Laat alsjeblieft geen afval achter. Jij loopt graag in een schoon landschap, en je collega trailrunners natuurlijk ook!

Waar wacht je nog op? Trek je trailrunningschoenen aan en ga genieten!

Is lopen niet je ding. Lees dan Wandelen met je hoofd – Ikloopgraag.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *